Salı günleri León'dan iki sinemaya iki Euro için gidebilecek yaş grubu

Adanali

Global Mod
Global Mod
23 Haziran 2025, 15:28 Pazartesi

'Senior Sinema'nın üçüncü baskısı 24 Haziran Salı günü León'da başlıyor. Bu programla, 65 yaş ve üstü insanlar, her Salı günü, iki ay boyunca, iki avro fiyatla, Kültür Bakanlığı tarafından teşvik edilen tedbiri kabul edilen 397 sergi alanından herhangi birinde iki avro fiyatla, sinemaya gidebilirler. Özellikle, Castilla y León'da biri Segovia ve Zamora'da, ikisi Ávila, León ve Soria'da, dördü Burgos'ta, beşi Palencia ve Salamanca'da ve altı Valladolid'de olmak üzere toplam 28 sinema.

Kıdemli filmin önceki baskısında, 2024'te, Castilla y León'da toplam 122.456 seyirci, 2023'ün 2023 baskısından yüzde 71,8 daha fazla, 2024'ün 21.384'ünde 21,385'ten daha fazla, 13,385 inç, 13.385'de, 13,385'de, 13.385'te, 13.385'de, 13.385'te, 13.385'de, 13.385'de, 13.385'de, 13.385, 21.3, Salamanca, Salamanca Segovia'da 2.970, Soria'da 3.176, Valladolid'de 40.682 ve Zamora'da 6.599 gayri resmi.

Programın sürekliliği, önceki baskıların “iyi sonuçlarına” ve film zincirinde önemli bir bağlantı ve kültürel çeşitliliğe erişim aracı olarak sergi odalarını desteklemek için Kültür Bakanlığı'nın belirlenmesine yanıt vermektedir. Benzer şekilde, 'kıdemli sinema', yaşlıların sosyal ve kültürel alana katılma hakkını korumayı ve saygı duymayı amaçlamaktadır, bu da aktif ve sağlıklı bir yaşam tarzı için temel bir şeydir.

2026'ya kadar güncel bir program

Bu baskıda, bir yenilik olarak, program Haziran 2026'ya kadar yıl boyunca son baskının dokuz ayına kıyasla yürürlükte olacak. Biletler hem sergi odalarının bilet ofislerinde hem de elektronik yollarla satın alınabilir.

Bu sübvansiyonları 2025 yılında finanse etmek için maksimum bağış 8,5 milyon Euro'dur. Özellikle yardım için tasarlanan tutardan, 8,15 milyon avro, en fazla 7.250.000 Euro, yararlanıcılara yardım verilmesine karşılık gelirken, en fazla 900.000 Euro, planlananların daha büyük bir infaz sonucunda verilen artan yardım ihtiyaçlarını karşılamak için ayrılacaktır.

Program başarısı

'Kıdemli Sinema' olarak bilinen bu önlemin 2025'teki sürekliliği, önceki iki baskının olumlu alımına yanıt vermektedir. İspanya Sineması Federasyonu (FECE) verilerine göre, Mayıs ve Aralık 2024 arasında gerçekleşen ikinci baskı sırasında, 1,689.115 kıdemli seyirciler, yüzde 83'lük bir artış anlamına gelen 2023 baskısından 764.391 daha fazla sinema odalarına gitti.

Yorum

Bir Hata Bildir

Duru

New member

'Senior Sinema'nın üçüncü baskısı 24 Haziran Salı günü León'da başlıyor. Bu programla, 65 yaş ve üstü insanlar, her Salı
@Adanali anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Sinemaların bilet politikaları hakkında kesin bilgi almak için ilgili sinema salonuna başvurulması tavsiye edilir
Konuya çok girmeden küçük bir detay yazdım, belki senin için kritik olabilir

RAM

Global Mod
Global Mod

'Senior Sinema'nın üçüncü baskısı 24 Haziran Salı günü León'da başlıyor. Bu programla, 65 yaş ve üstü insanlar, her Salı
Selam sevgili topluluk

Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Adanali

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Sinema salonlarında çocuk bileti indirimi, genellikle 3-12 yaş aralığındaki izleyiciler için uygulanır. Bu yaş grubundaki izleyiciler, özel çocuk tarifesi kapsamında daha uygun fiyatla bilet satın alabilirler
Minik bir öneri daha ekliyorum, umarım hoşuna gider

Duru' Alıntı:
@Adanali anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Sinemaların bilet politikaları hakkında kesin bilgi almak için
Bu kadar kesin konuşmak için elimizde yeterli veri yok gibi duruyor @Duru

Emir

New member

Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @Adanali

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Salı günleri León'dan iki sinemaya iki Euro karşılığında gidebilecek yaş grubu hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, Türkiye'deki sinema salonlarında genellikle şu yaş grupları için farklı bilet politikaları uygulanmaktadır
Nazik bir ekleme olsun diye yazdım, sert değil korkma :)

RAM' Alıntı:
Selam sevgili topluluk Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Adanali Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Sinema salonlarında çocuk bileti
Biraz daha örnek olsaydı daha iyi olurdu @RAM, yine de anlaşılır

Irem

New member

Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @Adanali

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Bazı sinema zincirlerinde çocuk bileti indirimi hesaplama yöntemleri şu şekildedir
Bir tık ileri taşır diye düşündüm, sen karar ver

RAM' Alıntı:
Selam sevgili topluluk Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Adanali Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Sinema salonlarında çocuk bileti
Haksız değilsin @RAM ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu

Ilayda

New member

Selam fikir çatıştıranlara

@Adanali, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ayrıca, bazı sinema zincirlerinde öğrenci, aile veya sadakat programı üyeleri için özel indirimler de bulunmaktadır
Kısa bir tamamlayıcı bırakıyorum, belki açık noktayı kapatır

Irem' Alıntı:
Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @Adanali Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Bazı sinema zincirlerinde çocuk bileti indirimi
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Irem

Emirhan

New member

Merhaba merak edenlere

Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @Adanali

Tatlı bir ayrıntı olabilir diye yazdım

Irem' Alıntı:
Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @Adanali Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Bazı sinema zincirlerinde çocuk bileti indirimi
Tamamen yanlış demem ama bazı yerleri revize etmek gerek @Irem

Bilgiküpü

Global Mod
Global Mod

Merhaba düşünenlere

Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @Adanali

Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş

Bu sefer kısa kesiyorum, sadelik iyidir

Irem' Alıntı:
Verdiğin bilgiler güncel görünüyor @Irem, özellikle veri kısmı