Manu Carreño, Spor Yorumcusu: “Maçların anlatımını sanki finalmiş gibi hazırlıyorum”

Adanali

Global Mod
Global Mod
16 Haziran 2025, 00:04 Pazartesi

Real Madrid ve Atlético de Madrid de dahil olmak üzere altı kıta konfederasyonunun en iyi 32 takımı, bu Haziran ayında Amerika Birleşik Devletleri'nde ilk baskısı büyük beklentiyi artıran FIFA 2025 Club Dünya Kupası'nda zafer arayışı içinde görülüyor. Gazeteci Manu Carreño (Valladolid, 55 yaşında), iki uluslararası futbol efsanesi, Fernando Morientes ve Bernd Schuster eşliğinde turnuvanın en seçkin maçlarını anlatıyor. Mediaset, günün en iyi oyununu Telecinco veya Cuatro'da yayınlayacak

– Ses herhangi bir özel şekilde ilgileniyor mu?

-HAYIR. Hiç özel bir şey yapmadım. Belki bundan sonra. Zaman zaman böyle turnuvalar alırlar, biraz daha zorlu. Geceleri TV ve radyo programları ile oyunları ve anlatıları karıştırmak için bir Eurocup veya bir Dünya Kupası olarak. Notlar, evet, sesle daha fazla aşınma.

– Herhangi bir yeniden iletimde hiç sesiniz bitmiyor mu?

-HAYIR. Bana hiç olmadı. Bu şekilde devam etmek için ahşaba dokunuyoruz.

– Oyunları anlatmak çok mu? İspanya'da tanıdık takımlar hiçbir şey oynamıyor.

– Her zaman bize olur. Dünya Kupalarında, Avrupa Şampiyonalarında … Mısır milli takımı hakkında ne biliyorsunuz? Her zaman hazırlamalısınız, takımlara, rakiplere, ayrılan veya gelen oyunculara bakmalısınız. Her zaman. Europa Ligi'nde, Atlético de Madrid size finale ya da Juventus'a karşı Sevilla'ya dokunduğunda, çünkü çok kolay. Ama finale ulaşana kadar, çünkü size ne olduğunu bilmiyorum İsveç takımına dokundum. Bu her zaman olur. Her oyunu finalmiş gibi hazırlamalısınız.

– Çalışmaya kaç saat ayırıyorsunuz?

– Saatlerce hesaplamayın. Besliyorsunuz, her gün bilgiyi besliyorsunuz. Bir gün gelmiyorsunuz ve diyorsunuz ki, bugün Inter de Miami veya Porto'nun bir tezi yapıyorum. Her zaman bir joker kart şeritleri. Her zaman sahip olduğum en çok uzmanlardan birini ararsınız ve her zaman biliyoruz.

– Real Madrid'de Xabi Alonso için ilk sınav.

– Çoğu antrenör için sezon boyunca yaptıklarından başlayan bir turnuvadır. Xabi Alonso onunla neredeyse sezon öncesi gibi yüzleşir. Turnuva sırasında işleri bronzlaştırmanız gerekecek, Dean Huijsen'i denemeniz gerekecek; Alexander-Arnold'a; Vinicius ve Mbappé ile tüm bunların, yukarıda üç oynuyorlarsa veya iki oynayacaklar ve alanın merkezini güçlendireceklerse, her şeyin böyle olacağını gösteriyor, ancak tüm bunlar kulüp Dünya Kupası sırasında denemek zorunda kalacak. Kolay değil, ama Xabi Alonso zorluklara alışkın.

– Takvim, sezonun başında zaten şikayet eden oyuncular için tekrar basılıyor.

–Yes, aslında bu kulüp Dünya Kupası'nın bazı yöneticiler için bazı oyunculardan daha önemli olabileceğine inanıyorum. Bu turnuvayı ilk kez kazanma fırsatının bir oyuncu için çok güzel olduğu doğrudur, ancak yöneticiler için bunun oyuncularına bunu ciddiye almaları için ilettikleri bir şey olduğunu anlıyorum. Tehlikede olan çok para var, milyonlarca insan ve direktifler için de çok önemli. Ve hobiler için, çünkü ne kadar çekici olduğundan bahsettik, ama yine de yeni bir turnuva.

– Sizce insanların bunu nasıl alacağını düşünüyorsunuz?

“Bakalım.” Real Madrid ve Atlético hayranları dünyada. Ve bu yıl spor olmayacağını söylediler. Lütfen! Sıkılırdık. Bu kulüp Dünya Kupası'na sahip olmaktan MediaSet'ten çok memnunuz.

–Bu Mediaset etkinliği ile son yıllarda TVE lehine kaybeden büyük bir futbol turnuvasını kurtarıyor. Büyük spor hakları elde ederken kamu televizyon oyunlarını avantajlı mı düşünüyorsunuz?

– MediaSet'te kimsenin evine girmiyoruz. Sayılarının ve hesaplarının gelebileceğini anladığı yere geliyor. Açıkçası, MediaTet'in rekabet edemeyeceği teklifler var, çünkü karlılığa bakıyoruz. Sonunda, bu özel bir şirket ve sayılar ayrılmalı. Eğer gelmediğimiz yere ulaşmak için çok daha fazla ekonomik desteğe sahip olabildiği için şanslı biri varsa, tebrikler. Ancak açıkçası, şirketin ekonomik uygulanabilirliği ve milyonlarca anlamı olmayan bir şekilde dengelememek için daha fazla bakıyor, belki de çok daha fazla para teklifi veriliyor.

Yorum

Bir Hata Bildir