Yazar Salman Rushdie'nin saldırganı, 25 yıl hapse mahk wasm edildi

Adanali

Global Mod
Global Mod
16 Mayıs 2025 Cuma, 20:20

Saldırı bir dakikadan az sürdü. Kınama, 25 yıl. Yargıç David Foley, dün Lübnan kökenli Hadi'nin Amerikalısına empoze etti, diğer saldırıların tekrar devam etmesini önlemenin gerekli olduğunu düşünerek, örneğin kötü yaralanmış, bir gözden kör ve Sol eline, Ayatolás'ın 1988'de yazdığı bir fatua fatua'nın laneti tarafından zulüm gördü.

Onu on yıl boyunca saklanmaya ve korkmuş yaşamının geri kalanını yaşamaya zorlayan lanet, 12 Ağustos 2022'de Chautauqua'nın (New York Eyaleti) pastoral bir eğitim merkezinin amfitiyatrosunda gerçekleştirilen ve ona karşı bir stab attı. Bu 30 saniye boyunca travmatik birisi seyirciden birisini çıkarmak için aldı, öldürdü, sol gözünü sona erdiren, sol elin tendonunu yok eden, yanak, boyun, çene, gövde, bel, karın, bacağını işaretledi … Rusdie kanın burbotonları filizlediğini hatırlıyor. “Çok net bir şekilde öldüğümü düşündüm,” dedi duruşmada. Ama onu en çok etkileyen şey “karanlık görünümünün öfkesi ve yoğunluğu” idi.

Bu öfke ortadan kalkmadı. Saldırgan, süreç boyunca cezasını azaltmaya yardımcı olmayan herhangi bir pişmanlık göstermedi. Aslında, dün duyduğunu, bu fırsatı yazarın “diğer insanlara” “saygısızlık” olarak gördüğü şeyi protesto etmek için kullandı. Duruşmada gördüklerinden çok etkilendiğini hissetmiş olan yargıç, başını salladı ve cezasını sonuçlandırdı.

Saldırının videosu şüphesiz kaldı. Kurban da dahil olmak üzere mevcut olanların ifadeleri de. Savunma tek bir tanık çağırmadı ve jüri geçen Şubat ayında suçlu olduğunu ilan ederek oybirliğiyle kabul edildi. Rusdie, halkın bir doktorunun ilk yardımı sayesinde Milagro'nun hayatını kurtardı. Helikopter tarafından Hamot Hastanesi'ne (Erie, Pennsylvania) tahliye edildi, travmalarda uzmanlaştı ve burada NYU Langone'un New York'taki Rusk'a transfer edilmeden önce kabul edildi ve burada rehabilitasyonda bir ay kaldı. Yaralar onu hayatının geri kalanında “fiziksel olarak zayıflattı” ve travma geçirdi. «Onunla bir odada oturup 'ona söyle' demek istedim. Tek gözüme bakayım ve bana gerçeği söyleyeyim, “diye yazdı” Bıçak: Meditasyonlar Bir cinayet girişiminden sonra. “

Kova olurdu. Ölüm onu ”ikiyüzlü” olarak görüyor, dedi dün mahkemede. Üç çocuğunun karısı ve annesi basına, partnerinin yıllar içinde çok değiştiğini, İslam inancında radikalleştiğini ve giderek daha izole ve somurtkan hale geldiğini söyledi. Tutuklunun basına yaptığı tek ifade, Rusdie'nin saldırıdan kurtulduğunu sürpriz ve hayal kırıklığını ifade etmekti.

Yorum

Bir Hata Bildir