Pignoise, Leon'a geri dönüyor: “Müzik eğlenceli bir şeydir; “futbol, acı”

Adanali

Global Mod
Global Mod
1 Kasım 2024 Cuma, 09:12

| 09:30'da güncellendi

Yorum

olman gerekiyor kayıtlı Bu işlevselliğe erişmek için.

Giriş yapmak

• Bağlantıyı kopyala

• WhatsApp

• Facebook

• X (eski adıyla Twitter)

• LinkedIn

• Telgraf

• Konular

Pignoise hakkında bir şeyler bilmeyen çok az kişi var. Eski bir Real Madrid futbolcusu ve aynı zamanda bir spor yorumcusu olan Álvaro Benito'nun liderliğindeki Madrid grubu, başlangıçta popüler gelenek olarak tanımlanabilecek, herkesin söylediği ve en azından tanıdık gelen şarkılar yerleştirdi. Başlangıçlarından yirmi yıl sonra, tüm İspanya'yı gezmek için geri döndüler ve bu cumartesi, Hallowindie çerçevesinde, ilk kez performans sergileyemeyecekleri León'a geri dönüyorlar.

Pignoise'ın vokalisti Álvaro Benito, leonoticias'a şöyle açıklıyor: “Orada çalmayalı uzun zaman oldu ve keyif aldığımız yerlere dönmeyi seviyoruz.” Hallowindie'den gelen “iyi referanslarla” net bir hedefleri var: “Turumuzun enerjisini korumak, insanların iyi vakit geçirmesini ve müziğimizin seyirciyi aşmasını sağlamak.”

Çünkü Álvaro Benito için “dünyanın en güzel işi” olan işi, “neşe saçan karavanınızla gitme” ayrıcalığına sahip. Ama aynı zamanda kendisini izleyicinin yerine koymanın da bir sorumluluk olduğunu açıklıyor: “Canlı müziği seviyorum, birçok konsere gidiyorum ve bu egzersizi insanlarla bağlantı kurmaya çalışmak, onların her zaman neye ihtiyaç duyduğunu bilmek için yapıyoruz.” .

Müzik ve futbol arasındaki bağlantılar

Pignoise, sahneye döndüklerinde Leon'a geliyor ve bu gerçekten keyif aldıkları bir şey. Benito, “kendini ifade etmek, bir barda oynamak ve başka pek az şey yapmak” amacıyla “bilinçsiz ve masum” olan başlangıçları hatırlıyor. «Başladığınızda ne olacağını asla bilemezsiniz ve en zor şey bağlantı kurmaktır. Bu bir yanılsamaydı ama hedefler iddialı değildi. Ama başlıyorsunuz, gelişiyorsunuz ve kendimizi buna adayabileceğimizi gördük” diyor.

90'lı yıllarda Real Madrid oyuncusu olarak futbol dünyasındaki deneyimi ve sakatlıklar nedeniyle erken emekli olması, müzik kariyerinde ona çok fayda sağladı. Birincisi, bu alandaki başarının onlara “30 yaşın üzerindeyken” gelmesi, birlikte devam etmelerine yardımcı olan bir şeydi: “Ayaklarımız yere bastı ve sağlam bir birlikteliğimiz var. “Grupla devam etmenin sırrı bu.”

Ama aynı zamanda zihniyet düzeyinde de. Álvaro Benito, spor dünyasında müzikal açıdan kendisine en çok hizmet eden değerin “kararlılık” olduğunu vurguluyor. «Futbol sizi her gün, yağmurda, güneşte ya da yorgunken ön planda olmaya zorluyor. Başladığımızda enstrümantalist olarak çok az fikrim vardı ve hiç şarkı söylememiştim. Ama bir yola çıktık, öğrendik ve şimdi ne hale geldiğimizi, sahnede nasıl performans gösterdiğimi görüyorum… ve biz harika bir grubuz” diyor.

Ama aynı zamanda futbol ve müzik arasındaki farkları da görüyor. “Futbol bir müsabakadır, bir rakip vardır ve belirsizlik vardır, çünkü ne olacağını bilemezsiniz. Ve sizin temsil ettiğiniz bir takımı görecekler. Ama müzikte sizi, grubunuzu görecekler ve o da her zaman sizsiniz. Ve kesinlik var: Denediğiniz şeyi tekrarlamanız gerekiyor. Değişen tek şey, her dizide ne yapacağınızı nasıl okuyacağınızı öğrenmenizdir. “Müzik eğlenceli bir şey ve futbol… acı çekiyor” diyor.

«İnsanlarla bağlantı kurmak, onlara şarkı söyleyip dans ettirmek istiyoruz«

Peki Pignoise nedir? Benito, grupta “duyduklarımızın etkileriyle daha melodik bir pop-punk” ile başlayan, bugün daha “gitar kaplamalı ve basit yapılara sahip bir pop grubu” haline gelen melodilerin olduğu gibi bir evrim görüyor. en çok değer veren: “Bu en önemli ve başarılması en zor olanıdır.”

Ve bununla her zamanki izleyici kitlesinin yanı sıra birçok gencin de ilgisini çektiler. “Bizi en çok şaşırtan şey bu. Başlangıçta bizi dinleyenler kaldı ama çok sayıda genç katıldı. Ve bu olumlu bir şey. Şarkılar organik kaldı. 15 yıldır plak şirketimiz yok, antrenmanlara başladığımda 6 yıldır çalamıyoruz, sosyal ağlarda tam bir felaketiz… Ama şarkılar kaldı çünkü barlarda çalınmaya devam ediliyor.” değerler.

Pignoise bu şekilde Leon'a bir sözle gelir: “Canlı şovumuz çok iyi ve küstah olmak istemiyorum ama şovumuz çok iyi yapıldı.” Álvaro Benito, bu cumartesi León Sergi Sarayı'nda “canavarca bir enerji yaratmayı” ve insanların “şarkı söyleyip dans etmesini” planlıyor. «İnsanlarla bağlantı kurmak, iyi vakit geçirmek istiyoruz. Bu en önemli şey. Ve bizi görmeye gelen Leonlular şöyle diyor: 'Harika vakit geçirdim. Tekrarlamak istiyorum''.

Yorum

Hata bildir