La Granja Agropecuaria de León: mahallenin ve La Granja parkının kökenleri

Adanali

Global Mod
Global Mod
23 Aralık 2024 Pazartesi, 08:18

Yorum

olman gerekiyor kayıtlı Bu işlevselliğe erişmek için.

Giriş yapmak

Geçen hafta ziyaret ettiğimiz Hospicio de León'u hatırladığımızda, çoğunlukla kimsesiz çocuklardan oluşan öğrencilerin mesleki eğitim veren öğretmenlerin ellerinde iş piyasasına girmeye nasıl teşvik edildiğini açıkça anlatan o broşürün sözleri aklıma geliyor. kurum onları ayakkabıcılık, marangozluk veya hayvancılık gibi görevleri yerine getirmeye yönlendiriyor.

Çiftlik Kapısı ve eşekli adam. 1927.

Çiftlik Kapısı ve eşekli adam. 1927.

Leon Antiguo Arşivindeki Koleksiyon

İlginç buluyorum, çünkü sinir merkezinden en azından bir süreliğine uzaklaşıp Leon'un tanınmış bir caddesi olan Miguel Zaera'ya ulaşıyorum ve La Granja Devlet Okulu'nun önünden geçen cadde boyunca yürüyorum. ve Flâneur büyüdü ve eğitim gördü. Zamanın geçmesine rağmen ayakta kalan tuğla ve seramik bir kemer bulduğum küçük kavşağa ulaşıyorum ve harflerinde bir mahallenin, bir parkın ve Leon'un iyi bilinen bir bölgesinin isimlendirmesini fark ediyorum: «La Leon İl Konseyi Granja Tarım Dairesi.

Şehrimizin en ünlü parklarından birine adını veren çiftliğin tarihini en başından öğrenelim.

Eski Tarım Çiftliği'nin kapısı. 2024.

Eski Tarım Çiftliği'nin kapısı. 2024.

Daniel Casado

Bu nedenle, o açılışın tarihçesiyle başlayalım. Çiftlik'in tarihi, 20. yüzyılın ikinci çeyreğinin başlarına, özellikle de bu tesislerin açıldığı 25 Temmuz 1927'ye kadar uzanıyor. Söz konusu günün sabahı saat 10'da piskopos, Tarım Genel Müdürü ile birlikte Kuzey İstasyonuna geldi ve burada tezahürat ve alkışlarla karşılandılar.

Büyük bir araç karavanı León'u sular altında bırakırken, yetkililer León Tarım Okulu Çiftliğine doğru yola çıktı. O anın tarihçesini okuyunca o Darülaceze anılarının beni neden etkilediğini anlıyorum. İtiraf etmeliyim ki, bu yazı dizisini önerirken bu kadar tuhaf bir tesadüfe rastlamadım, ancak hikâyesini geçen hafta anlattığımız Hospicio de San Cayetano'nun liderlerinin öğrencileri gönderme niyetinde olduğu ortaya çıktı. Tarım Çiftliğinde hayvancılık çiftçisi olarak ticareti öğrenmek ve aynı çiftliğin yöneticisi, bu öğrencileri orada ustabaşı veya tarım uzmanı olarak çalıştırmak niyetindedir. Bizi şu anda çoğumuzun anahtar deliğinden gözlemlemek isteyeceği savaşlar arasındaki Leon'a götüren sürekli bir ortak yaşam.

İl İdaresi Kroniği. 1931.

İl İdaresi Kroniği. 1931.

CyL Dijital Kütüphanesi

Açılış sırasında Sivil Vali, hem Çiftlik hem de Tarım Komisyonu yöneticilerini öven uzun bir konuşma yaptı ve Aslanlarının Candamia topraklarına ve bugün olan yola doğru nasıl sınırsızca büyüdüğünü gören katılımcılar tarafından da alkışlandı. bir çevre yolu.

Çiftliğin İçi. 1927.

Çiftliğin İçi. 1927.

Çiftlik uzun yıllar faaliyette kaldı ve boyutları hakkında çok az şey söyleyebiliriz, ancak daha önce kimsenin yaşamadığı ve çorak olan ve bugün aynı adı taşıyan parkı ve giriş salonu olarak hizmet veren mahalleyi bulduğumuz geniş bir alanı kaplıyordu. O günün girişi Tarım Çiftliğiydi.

Hayvancılık istasyonunun kapısı. 2024.

Hayvancılık istasyonunun kapısı. 2024.

Daniel Casado

Hayatta en deneyimli olan çoğunuz, kesinlikle muhafızların ve Çiftliğin müdürünün kafa karışıklığından faydalanarak çiftliğe gizlice girdi ve geleneğin gerektirdiği gibi, Dünyanın sunduğu ve kesinlikle işe yarayan bazı tarım ürünlerini ödünç almak istediniz. yok olabilirler. Geceleri gerçekleştirilen bu olayın sanıldığından daha yaygın olduğunu gösteren pek çok tanıklık var.

Tarım Çiftliği kapısı.

Tarım Çiftliği kapısı.

Bu giriş, Leon'un bu büyük Amblemsel Yapılarından birinin stelini gösteren mütevazı bir çeşmenin baş kahramanı olan, bugün geçerli olan kemerle işaretlenmiştir. 70'li yıllarda Çiftlik CENSYRA haline geldi ve parçalandı, arazi bölündü ve yapısının bir kısmı kaybedildi. Bunu oluşturan binaların bir kısmı artık INBIOTEC Teknoloji Parkı'nın içinde bulunabilir.

Granja'nın ortadan kaybolmasıyla ıssız kalan çayırda, Başkan Morano'nun görev süresi boyunca, 80'li yıllardan bu yana teselli algılamaya, dinlenmenin ve kişisel inzivanın tadını çıkarmaya hizmet eden El Parque de La Granja planlandı. Quevedo gibi Granja da kendine özgü bitki örtüsünü öne çıkaran önemli ödüller aldı.

Döner Kavşak ve Çiftlik Parkı. 2024.

Döner Kavşak ve Çiftlik Parkı. 2024.

Daniel Casado

Daha önce Çiftlik tarafından işgal edilen arazi bugün hayat dolu ve biz Leonese'nin yürümesi ve hak ettiğimiz yürüyüşün tadını çıkarması için bir yol görevi görüyor.

Yorum

Hata bildir