James Ellroy, siyah roman yazar: “Marilyn Monroe aptal, yüzeysel ve yetenekli suçlunun çırakıydı”

Adanali

Global Mod
Global Mod
10 Şubat 2025, 15:05 Pazartesi

| Güncellendi 15: 26h.

James Ellroy (Los Angeles, 76 yaşında) Provocative adlı bir övgü olarak alınır. 'Boutades' sayesinde onu 'Amerikan Noir'in tartışmasız kralı haline getiren romanları daha iyi sattığını biliyor. Şimdi İspanyolca 'baştan çıkarıcılar' (rastgele ev) yayınlıyor. 1962 Los Angeles'taki Marilyn Monroe'nun ölümü etrafında heyecan verici, kirli ve çok siyah bir ceza soruşturması. Ellroy, hala yeni nesilleri baştan çıkaran güçlü erotik efsaneden nefret ediyor. “Suçlu çırak” olarak tanımlayan Hollywood yıldızı oksijenini tedavi eden anlatıcının takdirine veya empatisini olmayan bir seks bombası.

“Marilyn, aptal, yüzeysel ve yeteneksiz düşük bir kategori karakteriydi.” «İnsanları kullandı, yalan söylemelerini bıraktı. Yanlış'a ek olarak bir uyuşturucu bağımlısı ve alkolikti »,” içgüdüm “nin nicetiklerinin geri kazanılmasını haklı çıkaran perçinler neden bu hikaye yıldız oluyor. «O kahraman değil, asla diyaloğu yok. Duyulmadı. Bu bir varlıktır ”diyor.

Ancak Monroe, her şeyle birlikte, polis edebiyatının “vahşi köpeği” nin son romanının bir direğidir. “Tüm biyografiler onu kötü eylemleri için tüm suçluluk duygusunu ortadan kaldırıyor gibi görünüyor, ama onu burada kınıyorum,” diye siyahlarını ve “para için Felky” nin daha siyah zamanlarını gözden geçiren Ellroy Rivets. Aktris'e adanmış en çok yedi yüz biyografiden birini “yarıya” okuduğunu teyit ediyor: Anthony Summers'ın 'Tanrıçası'. “Bu hiçbir şeyin kanıtlanmadığı olumsuz bir soruşturma” diyor Fang.

Rüya fabrikasının tüm kanalizasyonlarının farkında olan Freddy Otash, Marylin'in Mafya sendikalı Jimmy Hoffa tarafından görevlendirdiği ölümünü araştırıyor. Otahs, Ellroy'un denediği ve zaten 'Araf' ve 'Panik' romanlarında ortaya çıkan çok gerçek bir “boya” olan uğursuz bir “boya”. Kennedy'nin Marilyn Monroe ile ilişkisinde “bir Hollywood'da yumurtalardan yakalanan ve bugün hala sapkın olana kötü bir şey bulmalısınız, çünkü bu onların özü.” Yazar Marilyn “'Stablisment' ve Kennedy için bir tehdidi reddetti. Malévolo, “O ve cumhurbaşkanı sadece bir saatlik sekiz randevuya sahipti ve Jack Kennedy, OTash'ın eksik kayıtlarla zamanlanmış olduğu gibi yatak odasında iki dakikalık bir adamdı.” Diyor.

Resim - Kitabın Portad'ı.

Kitabın Portad'ı.

Rastgele ev

Resim - Kitabın Portad'ı.

Heyecan verici tarzı Ellroy Makinesi -Okuyucuyu kısa cümlelerle, genellikle iki ve üç kelimeyle. Marcel Proust'un 932 kelimelik bir cümle yazdığı ve Faulkner'ın dört sayfada 1.800'den fazlasına sahip olduğu hatırlatıldığında patlamış mısırdır. «Cormac McCarthy Cornmac veya Proust veya Faulkner'ı sevmiyorum. Asla alıntılar kullanmazlar. Okuduğum tek şey olsa bile, polis romanını bile sevmiyorum ”diyor birkaç arkadaşımın yüzüyle. Joyce Carol Oates'in onu “Amerikan Dostoevski” olarak tanımladığı gurur verici, ancak 'suç ve cezanın yazarı “asla” okumadığını itiraf ediyor. Raymond Chandler'a da “bok” gönderen Ellroy listeleri “Ne de Tolstoy, ne de Céline, Salvatore Quasimodo, Knut Hamsun veya Soren Kierkegaard” listelerine.

Dijital güvenlik duvarları

Geçmişte demirlenen Ellroy, Redondo'da dünya haberleri veya ülkesinin politikası hakkında konuşmayı reddediyor. Herhangi bir girişim, hırıltı gibi görünen tek heceli bir şekilde doğrulanır. «Bilgisayarım, TV veya cep telefonum yok. Kimse bana bir SMS veya bu şeytani şeylerden herhangi birini gönderemez: kötü, kötü, kötü, “İspanyolca” Neyse ki dijital ve elektronik dünyayla bir güvenlik duvarı kurdum “çabalarında tekrarlıyor. “Şimdiki zamanla ilgilenmiyorum” diyor. Ve 'uyanma' kültürü ve iptaller hakkında tekrar konuşursak. “Aynı şekilde düşünen bir grup insanın olduğu yerde, aynı şeylerin sansürlemesi normaldir.” Erotik efsanenin kalıcılığını açıklamak için Marilyn Monroe'ya dönerek “Dünya kolayca aldatılır ve insanlar bir şeye inanmak ister” diyor.

Ellroy herkesin bir bedeli olduğunu garanti eder, ama onun değil. «Ruhumu şeytana satmazdım. Çok eminim ”diyor, hakları müthiş meblağlar kazanan romanlarının sinematografik versiyonlarını reddeden büyük bir anlatıcı. “'Konferans' veya 'siyah Dalia' çöp, tespit edilebilir boklardır” diyor. Ancak romanlarının haklarını satmaya devam edeceğini açıklıyor. “İşim zaten kitapla bitti ama bana çok iyi para ödüyorlar.”

Ayrıca “melodlama karışımı, pedofiller, kokular, punkis ve pezevenkler” olarak tanımladığı okuyucularıyla merhamet etmiyor. “Bu sadece konuşmanın bir yolu, sunumlarda söylenen şeylerden biri,” diye gülüyor. “Proving, kitap tanıtmak ve satmanın iyi bir yoludur.”

James Ellroy.

James Ellroy.

Esther Vázquez

Bot seti ile öleceğini garanti ediyor. «Gelecek ay 77 yaşına gireceğim. Hafızanızı kaybetme veya daha yavaş olma hissine sahip değilim. Beklemede olduğum tüm kitapları yazmak için çok yaşamayı umuyorum ”diyor. «Asla benim kitabımı düşünmemiştim. İsmimin ve doğum tarihimin ve ölümümün ötesinde herhangi bir efsane istemiyorum. Bir haç altında. Tek bir sıfat değil, büyük bir adam hakkında konuşan Gilipolleces'in hiçbir şeyi ”diyor.

Çalkantılı geçmiş

Ellroy'un geçmişi çalkantılı olmaktan daha fazlasıdır. Annesi on yaşındayken öldürüldü. Vücudunu bir çöp kabına atan katil hiç durmadı. Sokakta yaşadı, çaldı, yanaştı, evleri saldırdı, içti ve uyuşturdu. Bu geçmiş olmadan onun kim olmayacağını ve bunu varsaydığını biliyor. «Hiçbir şeyden pişman değilim, ama Tanrı'dan önce günahlarımı itiraf ettim. Hayatım zor olsa da, ben de o kadar da kötü olmadım. Ben aptal, dikkatsiz ve pervasız bir çocuktum. Bana yazma armağanı verdiği için Tanrı'ya şükrediyorum, ”diye kabul ediyor, derinlerde tuğladan daha fazla gülümseyen bir” çılgın köpek “.

Yorum

Bir Hata Bildir