Inés Hernand, Sunucu: “Solcu olmak parayı kazanmak istemediğim anlamına gelmiyor”

Adanali

Global Mod
Global Mod
21 Ocak 2025 Salı, 08:36

| 08:53'te güncellendi.

Alicante şehrine gitmeye bir haftadan az bir süre kala, sunucu Inés Hernand (Madrid, 32 yaşında), 'Benidorm Fest'in dördüncü edisyonuna ev sahipliği yapma fırsatını bir “ayrıcalık” olarak memnuniyetle karşılıyor. Galaları, birlikte “farklı bir enerji” yaratıldığını söylediği Paula Vázquez ve Ruth Lorenzo ile birlikte yönetecek. La 1, 28'inci Salı ve 30'uncu Perşembe günü iki yarı finali yayınlayacak. Eurovision'da İspanyol temsilcisinin belirleneceği büyük final ise 1 Şubat Cumartesi günü yapılacak.

-Dört yıldır 'Benidorm Festivali' ile bağlantılı ve bu edisyonda sunucu olarak geri dönüyor.

-Beni aradıklarında sunum yapanların kim olduğunu ve eğer onlara eşlik etmek istersem bu bana bir lüks, bir hediye, galalara geri dönebilmek için harika bir fırsat gibi geldi ki ben de bunu gerçekten istiyordum ve öyle de oldu. güzel bir fırsat. Televizyonda fırsatlar sınırlıdır ve bunlardan birine sahip olduğunuzda bu bir ayrıcalıktır.

-Bu yıl bunu farklı bir şekilde deneyimleyecek misiniz?

-Bu yıl üçümüz arasında bir sinerji ortaya çıktı. Her baskıda farklı bir enerji var. İlk 'Benidorm Fest'te formatın ilerlemesine odaklandık ve bu dördüncü edisyonda enerji daha rahat ve daha fazla kahkaha var. Bu deneyimi daha doğal bir şekilde yaşıyorum. İlginç olan gerçektir. Doğallık olayı çok popüler ama insanlar aslında göründüğünden daha sahte.

-'Benidorm Fest'in tüm baskıları, sosyal ağların gürültüsüyle kesinlikle abartılan bazı tartışmalara yol açtı. Bu yılın dramasına hazır mısın?

-Doğal olarak yaşıyorum. Hangi alanda olursanız olun, her zaman eleştiriye maruz kalabileceğinizi fark ettim. 'Masterchef'e girdiğimde bana 'ama oraya nasıl gireceksin' dediler. Ben konuşmamı hazırladım, doğal olarak mükemmel bir şekilde uydu ve sonunda kazandık. Sonuçta doğal olarak ve saygıyla yapıldığı sürece her şeyin bir nebze de olsa sürdürülebileceğini düşünüyorum. Hayır, korku içinde yaşamıyorum çünkü savunduğum şeyleri, özellikle de insan haklarını savunmak adına kesinlikle yanlış bir şey yapmadım. İçinde bulunduğum ortamı biliyorum, o yüzden umurumda da değil. Kendimi eğlence dünyasına adadım. Ben de aktivist değilim. Belirli zamanlarda yaptığımı yapıyorum ve söylemeye çalıştığımı söylüyorum. INEM'e gitmek zorunda kalırsam ne yapacağım? Ben serbest çalışıyorum ve işsizlikle flört etmeye çok alışkınım. Sorun değil.

-Son zamanlarda kamu televizyonu siyasete çok fazla bulaştı.

-Bana faydasız görünüyor çünkü İspanya'da büyük sorunlarımız var. Gerçekten çözücü olabileceğimiz ortak noktaları tam olarak bulmak için büyük köprüler kurmamız gerekiyor. Sonuçta aşırı sağcı bir insanın sorunu, Müslüman ya da Hristiyan bir siyasetçinin sorunuyla aynı: Kamu sağlığı sorunu, kamu sağlığı sorunu, konut sorunu, barınma sorunu. eğitimdeki öğretmenler ve uzun bir liste. İspanya birçok alanda çok istikrarsız bir ülke ve bence enerjiyi ve fikir birliğini ortaya koymamız gereken yer burası. 'Grand Prix' damgası için parlamento istişarelerini artırın, çünkü açıkçası bana öyle geliyor ki, 500'den bu yana, Pontius Pilatus'un zamanından tam olarak günümüze kadar değişen Hıristiyan ikonografisinden nesnel olarak habersiz. Sanat Tarihi okumanızı tavsiye ederim.

-Benidorm'a bir resim mi getireceksin?

-Belki de bana ne kadar iyi bir fikir verdin. Bu durumda kim olacak? Cher'den mi? Benim için o benim tanrıçamdır. Ya da belki Eleni Foureira. Massiel'i seviyorum ama onu değil.

-RTVE'de oldukça yerleşiktir. Başka bir zincirin teklifini kabul eder misiniz?

-Evet beğendim, iddialı ve bana mantıklı geliyor, evet. Ben özgür ve bağımsız bir çalışanım. RTVE bana çok keyif veriyor. Belli bir sadakatle kalıyorum çünkü başka yerlerden teklifler alsam da genel olarak kamuda kalmanın benim için değerli olduğunu düşünüyorum. İstedikleri kadar devam etmek. Artık televizyonda da bir paradigma değişimi görüyorum ve nesiller arasında bu geçişi sağlamak için yeni yüzlerin dahil edilmesi önemli. Sokaktaki tartışmaların yanında olmak önemli. Mesele şu ki, yönetici yapımcıların bunu anlamasını sağlamanız gerekiyor.

-Daha önceki yıllarda kaşesinden dolayı tartışmalar yaşanmıştı. Nasıldı?

-Bana teklif edilenleri kabul ettim. Birinci ve ikinci yıla göre bir gelişme bu ve bunun adil olduğunu düşünüyorum. Ben de o anı düşündüm. Mónica Naranjo'dan çok Rodrigo Vázquez'den şikayet ediyordum. Bu onun hatası değil, kusura bakmayın. 'Avcı'yı sunarken farklı bir geçmişe sahip olduğunu anlıyorum. Ama bela istemiyorum, yanılmışım ve özür dilerim. Ve gerçeklikten uzak yaşamıyorum. Çok güvencesiz maaşlarla çalışan meslektaşlarım var ve orada ne olduğunu biliyorum. Ama şunu da söyleyeyim, maaşım var, stopajım var ve vergilerimi ödüyorum. Solda olmanız da parayı kazanmak istemediğiniz anlamına gelmez. Kapitalizmin oyununda barışçıl bir yaşamı arzulamak ve başarmak istiyoruz. Ama eğer biri ayda 5.000 avro talep edebilseydi, kim hayır diyebilirdi ki? Hepimiz daha iyi yaşamak ve çevremizdeki insanların da aynı şekilde çalışmasını sağlamak, makul koşullarda çalışmak, Andorra'ya gitmek yerine vergilerimizi ödemek istiyoruz.

Yorum

Hata bildir