Edebi yazarlar León eyaletindeki farklı enstitülerde okumayı teşvik edecek

Adanali

Global Mod
Global Mod
7 Şubat Cuma 2025, 10:49

Kültür Bakanlığı, Kamu Sanatı Okullarında Komik ve Okuma Genel Müdürlüğü aracılığıyla. Bu vesileyle, 13 Haziran'a kadar İspanyol topraklarında gerçekleşecek 417 etkinliğinde 330'dan fazla yaratıci toplarlar.

Yirmi yılı aşkın bir deneyime sahip olan, kamu mülkiyetinin orta öğretim enstitülerinde edebi faaliyetler programı iki modaliteye ayrılmıştır: 'edebi karşılaşmalar' ve 'neden klasikleri okumak'. Her ikisi de yazarların eğitim merkezlerine ziyaretlerinden oluşur ve öğrencileri resmi öğretim dışındaki bir bakış açısından İspanyol, klasik ve çağdaş yazarların çalışmalarına yaklaştırarak öğrencilerdeki okuma alışkanlığını teşvik etmeyi amaçlamaktadır.

Beş León merkezinde

Modalite için 'edebi karşılaşmalar' 335 faaliyeti İspanya genelinde planlanmıştır; Mónica Rodríguez, Ulusal Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Ödülü; Ya da Ulusal Anlatı Ödülü olan Raúl Quinto, tüm İspanyol topraklarının farklı kamu mülkiyetini ziyaret edecek.

Özellikle, León'da, Oscar Esquivias Galerón'un geleceği Ies Giner de los Ríos'ta bulunurken, Luis Alberto de Cuenca ve Prado Ies Río órbiGo de Veguellina de órbigo'da olacaklar.

Buna ek olarak, Santa María del Páramo'nun İkincil Araştırmalar Merkezi öğrencileri César Mallorquí ve Mansilla de Las Mulas, Juan Carlos Pérez Mestre tarafından ziyaret edilecek.

Öte yandan, 'Klasikleri Oku' yönteminde, aşkınlığı tarihsel bir dönemin veya edebi bir mevcut betonun ötesine geçen bir yazarın veya yazarın işine veya figürüne odaklanmanın 40 toplantısı planlandı. yıl.

Yazar David Fernández Sifres, León'da, özellikle de Ponferrada'nın yeni kaynaklarında var olan biri olacak

Yorum

Bir Hata Bildir