Dışarıda kalmalı mıyım yoksa yardım mı etmeliyim?

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Mainz/Stuttgart. Uyum, sevgi, güvenlik: Bunlar veya çok benzer kelimeler en iyi ihtimalle bir ortaklığı tanımlar. İşlerin her zaman düzgün gitmediğini mi? Kesinlikle normal. Ayrıca gürültülü olabilir mi? En iyi ailelerde görülür. Birinin dış dünyadan izole olması mı? diğerine bağımlı hale getiriliyor? dövülmek mi? Hiç normal değil!

Etkilenenlerin yardıma ihtiyacı var. sadece nasıl? Arkadaşlarınız veya aileniz arasındaki bir ortaklıkta, mahallede veya işte şiddet fark ederseniz ne yapabilirsiniz? Kiminle iletişime geçmeli? Mağdurlar ve faillerle nasıl başa çıkıyorsunuz?

Her şeyden önce: Maalesef konu çok nadir değil. Federal Kriminal Polis Bürosuna göre, 2021’de polis tarafından 143.604 kişi yakın partner şiddeti mağduru olarak kaydedildi – bildirilmeyen vakaların sayısı muhtemelen önemli ölçüde daha yüksek olacak. Buna cinayetler, kasten basit bedensel zarar verme, tehditler, takip etme ve zorlama, tehlikeli bedensel zarar verme, tecavüz ve cinsel saldırı dahildir. Çoğu durumda kurbanlar kadın: yüzde 80’i kadın, yüzde 20’si erkek.

Acil durumlarda polisi arayın

Böyle bir şeyi doğrudan fark ederseniz, aşağıdakiler geçerlidir: Federal eyaletler ve federal hükümetin polis suçlarını önleme Genel Müdürü Harald Schmidt, “Akut tehdit durumlarında 110 yaş altı polisle iletişime geçin” tavsiyesinde bulunuyor. Bu bazen çoğu kişi için kolay değildir – sonuçta, yanılıyor olabilirsiniz ve polis boşuna gelebilir. Ancak Schmidt, “Polisi bir kez çok aramak, çok az aramaktansa daha iyidir. Bu konuda herhangi bir olumsuz sonuç beklemeniz gerekmez.”

Yoldan geçen diğer kişilerden veya komşulardan yardım istemek de mümkündür. Ancak sadece kendini tehlikeye atmayanlar müdahale etmelidir. Şüpheniz varsa, polisi arayın. “Hepimiz kanunen bir suç durumunda imkanlarımız ölçüsünde müdahale etmekle yükümlüyüz.” Schmidt, herkesin bir tanık veya yardımcı olarak aktif olması gerektiğini söylüyor. Başka tarafa bakan herkes, yardım sağlamamakla suçlu olabilir.

Ancak şiddete her zaman doğrudan tanık olunmaz. Bazen morluklar fark edilir. Ya da kız arkadaşın kendini kapatmaya devam ettiğini. O halde cesaret ve incelik gerekir: Kurban koruma kuruluşu Weisser Ring’de önleme görevlisi Céline Sturm, “Böyle bir şüphesi olan herkes, olası fail yakınlarda değilse, ilgili kişiyle konuşmalıdır” tavsiyesinde bulunuyor.

Ben-mesajları göndermek, gözlemlerini yargılamadan bildirmek ve yardım teklif etmek önemlidir. “Görüyorum ki çok fazla morluğunuz var. Endişeliyim ve sizi desteklemek istiyorum.”

Çocuk kollarını uzatarak kendini savunur - kız birine direnir BLWX095909 Telif Hakkı: xblickwinkel/McPhotox/FotoxBegsteigerx

“Mağdurlara bir çıkışın mümkün olduğunu açıkça belirtmeye devam etmek önemlidir”

Çocukların veya yetişkinlerin şiddete ve istismara maruz kaldığı her zaman açık değildir. Ancak Victim Aid Aşağı Saksonya’dan Evelyn König’in bildiği gibi ipuçları ve işaretler var. İstismardan şüphelenen kişilerin nasıl davranması gerektiğine dair ipuçları veriyor.

Yardımcı olmayan yargılar veya talimatlar

Dışarıdan her şey çok basit görünüyor. Bir ayrılıkla mesele çözülmüş görünüyor. Bununla birlikte, etkilenenler için bu genellikle son derece zordur. Çünkü şiddet uygulayan partnerlerin çoğu bilinçli olarak bağımlılıklar yaratır ve mağduru sosyal çevresinden izole eder. Bazen çocuklar da devreye girer. Ayrıca Sturm’e göre: “Ayrılık, etkilenenler için tehlikeli olabilir. Cinayetler de dahil olmak üzere ciddi suçlar, doğrudan veya sonradan veya doğrudan daha sık işleniyor.”

“Ayrılmalısınız” gibi yargılar veya talimatlar bu nedenle yardımcı olmuyor, diye vurguluyor. “Böyle bir ortaklıktan kopmak kolay değil. Bu bazen yıllar alabilir.” Harald Schmidt de bunu doğruluyor: “Pek çok kurban utançtan, çaresizlikten veya suçluluk duygusundan dolayı sessiz kalıyor. Daha fazla şiddet eylemi korkusuyla saldırılar hafife alınıyor veya gizleniyor.”

Konuşma anında kurbanın engel teşkil ettiğini hissetseniz bile: belki bir top yuvarlanmaya başlamıştır ve kişi daha sonra konuya veya yardım teklifine geri dönecektir. Sturm, yardım aramanın çok fazla enerji gerektirdiğini ve bazı kurbanlarda bu enerjinin olmadığını açıklıyor.

Ayrıca faillerin çoğu, bir saldırıdan sonra pişmanlık duydu ve böyle bir şeyin bir daha asla olmayacağına dair söz verdi. Sturm, genellikle uyumun önce geldiğini söylüyor. “Bu, etkilenenleri şiddet sarmalında asılı bırakıyor.”

Kadına yönelik şiddet: Saldırılara karşı koruyan nedir?

Kadınlar kendilerini tacizden korumak için ne yapabilir?

© kaynak: epd

Dahil olmak, tırmanma riski anlamına gelebilir

İyi bir fikir değil: dahil olun ve faili ele alın. Sturm, “Belirli koşullar altında fail size saldırır veya ilgili kişiye yönelik şiddet artar” diyor. Kişi ancak mağdurun yanında olabilir, yardım teklif edebilir ve failin davranışının yanlış olduğunu onaylayabilir. Schmidt ayrıca şunu vurguluyor: “Aile içi şiddet özel bir mesele değil, ceza gerektiren bir suç çünkü mahremiyet de yasal bir boşluk değil.”

Aile içi şiddet: Burada size yardım edilecek

Telefon tavsiyesi veya sohbet yoluyla yardım Weisser Ring mağdur yardım hattı: 116006, ücretsiz, Pzt’den Paz’a 07:00 – 22:00 www.weisser-ring.de

Kadına yönelik şiddet yardım hattı: 08000 116016, ücretsiz, Pzt-Paz, 24 saat www.hilfetelefon.de

Erkeğe yönelik şiddet için yardım hattı: 0800 1239900, ücretsiz, Pzt-Perşembe 08:00-20:00 ve Cuma 08:00-15:00 www.maennerhilfetelefon.de

Haberler