Bad Bunny: Benito'nun benzeri görülmemiş zaferi

Adanali

Global Mod
Global Mod
14 Mayıs 2025, 00:28 Çarşamba

Tek bir günde 600.000'den fazla bilet. Onlar, 'Daha Fazla Fotoğraf Dünya Turu'nun atmam gerektiğini' açıkladıktan sonra geçen hafta Bad Bunny'nin ulaştığı muhteşem sayılardır. İlk başta, Porto Riko müzisyeni üç tarih açıkladı: biri 22 Mayıs 2026'da Barselona'da, Olimpic Lluís Companys'de, Madrid'de, 30 ve 31 Mayıs 2026'da Metropolitan Stadyumu'nda. Ancak 8 Mayıs Perşembe günü saat 13: 00'de başlayan satış öncesi başarı o kadar büyüktü ki, 23 Mayıs'ta Barcelona'da başka bir randevu duyurdu ve 2, 3, 6, 7, 10, 11, 14 ve 15'te Madrid'de sekiz tane daha duyurdu.

24 saatten biraz fazla bir sürede, Bayamón ülkemizde benzeri görülmemiş bir etkinlikte kesinlikle her şeyi satmıştı. Taylor Swift'in doldurduğu iki Bernabéus ya da 2024'te aynı muhafazada Karol G'nin dört 'satıldı'. Müzisyenin bir kez gelen sekiz yıldır ülkemize adım atmadığı doğrudur.

Bu kötü tavşan 23 yaşındaydı ve bu müzik etiketinde yayınladığı bir single olan 'Ben daha kötü' ile başarıyı fethettikten sonra Econo süpermarketlerinde bir paket olarak işini bırakmıştı. Müzisyen, 'Diles', etiketi için onu işe alan yapımcı DJ Luian'ın dikkatini çekene kadar SoundCloud platformunda bağımsız olarak şarkılar yayınlıyordu.

Video klibini yayınladıktan on ay sonra, 'Ben daha kötüsüm' zaten YouTube'da 330 milyon görüntüleme vardı. Bu turda, göreceli başarı ile ziyaret edilen müzisyen, Valencia, Torremolinos, Madrid, Coruña, Barcelona, Murcia, Alicante, Las Palmas, Bilbao, Pamplona veya Zaragoza gibi yerlerden diskolardan çok daha fazla içerik ve küçük odalar.

235
Milyonlarca

En son albümünü yayınlamanın ilk haftasında kaydettiren Spotify'daki reprodüksiyon sayısıdır.

600 bin
Biletler

İspanya'daki on iki konser için sattığı onlar.

Ancak bu sekiz yıl içinde figürü, hem Karol G, Cardi B, J Balvin, Drake veya Jennifer Lopez gibi sanatçılarla sulu işbirlikleri için hem de sadece bu müziği duyan bir albüm koleksiyonu için, sadece bu müziği duyan bir albüm koleksiyonu için, sadece Spotify'da 82 milyon aylık dinleyicilere sahip olan bir müzisyenin sınırları olmayan yetenek ve yaratıcıyı doğruladı.

Bir kamyon şoförünün oğlu ve bir İngilizce öğretmeni ve üç erkek kardeşin en büyüğü olan Benito Antonio Martín Ocasio, mutlu bir evde, Porto Riko'nun nispeten sessiz bir bölgesi olan Vega Baja'da büyüdü ve şarkıcı olmak isteyen çocukluğundan beri biliyordu. Şüphesiz, bu mesleğin annesinin dinlediği müzikle çok ilgisi vardı, zevkleri salsa, beze ve romantik pop balladlar arasında hareket etti. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, Benito Pinitos'unu 13 yaşına kadar kilise korosunda yaptı – şu anda harcanandan çok daha az ciddi bir sesle – ve ergenlik döneminde onu zaten baba Yankee veya Héctor Lavoe gibi radyoda kıran sanatçılarla ilgilenmeye başladı.

'X 100pre', ilk uzun süresi, Noel 2018'e geldi ve Tuzak ve Reggaeton'un eklektik bir türe hakim olan tek sanat olmadığı, andean müziğinden Dominik Dembow'da bir ölçek atması, her zaman şarkı söylerken ya da hip hip'e yaklaştıklarında bu kadansla birlikte, adoleses ile daha yakın bir şekilde ortaya çıkardıkları konusunda iyi bir gösteri verdi.

J Balvin ile yayınlanan işbirlikçi bir albüm olan 'Oasis' (2019) 'dan sonra, müzisyeni gerçekten kutlayan Pandemik Yılı 2020 oldu. Şubat sonunda, 'İstediğimi Yapıyorum' anlamına gelen 'YHLQMDLG' yayınladı, bir niyet beyanı. Diğerleri arasında, sevgili babası Yankee ile işbirliği yaptığı bu albüm, Bad Tavşan'ın bir gencine katıldığı garaj partileri olan So -Called Marques'e haraç ödedi ve burada Reggaeton'u kariyerinin çok fazla işaret ettiği asimile etti. Dolayısıyla türe attığı birçok göz kırptı.

Sanatçı, bir konserde.

Sanatçı, bir konserde.

EFE

Orada bırakmadı. Mayıs ayında, hapsetmeden bıkmış bir izleyici kitlesi nedeniyle, bitmemiş şarkıları ve yayınlanmamış şarkıları kurtardığı bir albüm olan 'çıkmayacak olanları' yayınladı ve Kasım ayında 'Billboard 200' Amerikan'da bir numaraya ulaşan ilk albüm olan 'Dünyanın Son Turu'nu attı. Bad Bunny, 2021 ve 2022'de tekrarlanacak bir onur olan Spotify'da en çok dinlenen sanatçı haline geldi.

Mayıs 2022'de yayınlanan albüm, her zamanki reggaeton'un rock, merengue, derin ev, synth pop veya dancehall eklediği albüm sayesinde alacağım. Albüm ayrıca, her seferinde en iyi temaları ve kayıtları hakim olan bir endüstrinin modası dışında bir Benite gösterdi: 81 -Minute LP için 23 şarkı.

Ekim 2023'te oyunu 'yarın ne olacağını bilmiyor' ile tekrarlarım, bazen sanatçının cinsiyeti ve sanatçının keyfi hala çok mevcuttu.

Bu yılın başında, Reggaeton, Küba Salsa, Dominik Dembow ve Elektronikler verdiği, yine halkın ve eleştirinin lehine kazandığı son albümü 'Daha Fazla Fotoğraflar'a Atmak İmtiyazlı Fotoğraflar' yayınladı. Adını 'DTMF' albümüne veren şarkı 735 milyon görüntülemeyi aştı ve albüm 235 milyon görüntüleme ile ilk haftasında Spotify 1 numarasına yerleştirildi. Bu tür yıldızları çevreleyen makyaj ve egonun ötesinde, Bad Bunny de cinsel şiddeti kınamak, machismo veya LGTBI kolektifinin haklarını desteklemek için şarkılarından yararlandı.

Huzursuz ve hiperaktif olan sanatçı, sadece pinitoslarını kameraların önünde 'narcos: meksika' gibi bir aktör olarak yapmakla kalmadı -aslında 'mermi treni' gibi filmler -Arecibo'daki Porto Riko Üniversitesi'nde görsel -işitsel iletişim çalışmaya geldi -ama birkaç durumdan beri WWE halkasına kadar küçük olduğu için WWE halkasına tırmandı.

Porto Riko müzisyenlerinin iyi bir kısmının ortaya çıktığı San Juan gibi bir metropolün modası olan Benito, bunun tüm bunlardan en şaşırtıcı ve inanılmaz olduğunu söylüyor: Hiçbir şeyden geldim. Okuldayken evimde şarkı söylerdim ve insanlar beni dinlemeye yaklaştı ». Gelecek yıl, sadece İspanya'da, 'en iyisinin asla yüklemediği', 'tatile gittim' ayetiyle çelişen 600.000'den fazla ruh olacak, çünkü sosyal ağlardaki konserlerinden alıntılar görmekten bıkacağız.

Yorum

Bir Hata Bildir