Álvaro Benito (Pignoise): “Kendimi ifade etmek ve benim

Adanali

Global Mod
Global Mod
Iker Cortés

13 Haziran Cuma 2025, 09:51

Yirmi yıldönümünü bir formasyon olarak kutladıktan sonra, Álvaro Benito (gitar ve ses), Pablo Alonso (bas ve korolar) ve héctor polo (davullar) tarafından oluşturulan pop ve rock trio, ileriye bakıyor. Yeni müzikal sahnesinin ilk single'ı olan Cuma günü 'Dawn', her zaman karışıklık, aşınma ve yıpranma ve her şey engellendiğinde kaçma ihtiyacını araştıran bir mektupla grubu tanımlayan utanmaz ve duygusal tonu kurtaran bir tema yapıyor. Otantik, sokak ve filtreler olmadan kulağa gelen grup zaten “Yaz'dan sonra ayrılacak” yeni bir albüm hazırlıyorlar, homexchange topluluğunun hanelerinden birinin salonundaki akustik bir resitalden sonra duyuruyorlar.

-Bu yeni albümle hangi perspektifleriniz var? Yıllarca süren kariyer var ve müzikal panorama olduğundan çok farklı.

-Alvaro Benito:
Son albüm 2021, bu yüzden zaten çaldım. Ortada, 20. yıldönümü oldu, bu yüzden albümü almak için çok uzun sürdük. Gerçek şu ki, yeni bir albümle yüzleşmek zor, çünkü çoktan çok şey aldınız ve birçok şarkı yaptınız … Bir grubun bir özü, tutarlılığı sürdürmesi gerekiyor, yani albümü satın alan şarkıları dinleyen insanlar şöyle diyor: “Pignoise gibi geliyor, ama beni şaşırtıyor.” Yani, diskler geçtikçe bu noktaya ulaşmak giderek zor. Ama gerçek şu ki, bestelemek için yoğun bir çılgınlık aldım ve albümden çok mutluyuz. İnsanlarda alacak olan alıcılığı bilmiyorum, ama çok mutluyuz, insanların 'geri bildirimlerini' görmek istiyoruz.

-Stil nasıl korunur? Yaşlanmak artık eskisi gibi şarkı söyleyemeyeceğiniz anlamına mı geliyor?

-İLE. B.:
Evet, ayrıca şarkı yazmaya başladığımda kendimi ifade etmek ve kendimi musluk olmadan açmak daha zor olduğuna inanıyorum. Buna ek olarak, Pignoise ile başlarken, şimdi besteci olarak sahip olduğum araçlara da sahip değildim. Harfler daha naif, farklıydı. Bu albümün daha zengin bir mesajı olan şarkıları var.

-halka göre, yirmi yıl önce olan halkla şimdi olan arasında çok fazla fark fark ettiniz mi? O zamandan beri sizi takip eden insanlar mı yoksa yeni mi?

-Pablo Alonso:
Bizi 20 yıldır tanıyorlardı, evet, çünkü zirvemizde olduğumuzda 2, 3 veya 4 yıldı. Konserlere gelemediler, sahip olduğumuzu bilmediğimiz bir izleyici oldu. Küçükler odalara giremeden önce. Sonra şu anda 22, 23, 24 yaşında birçok insan var ve bize 6 yaşından beri bizi dinlemesine rağmen bizi ilk kez konserde gördüğünü söylüyorlar.

-İLE. B.: Bizi görmeye gelen gençlerin miktarı şaşırtıcı. Bu konserde, çocukluğumuzdan beri kızını şarkılarımızı koyan bir anne örneği vardı. Ve aynı zamanda ağabeyler ve genç kardeşlerle de olur. Ya da sadece çocuklar şarkıları barlara, arkadaşların toplantılarına koymaya devam ettikleri için. Bu 6 yıl sonra bizi en çok şaşırtan neredeyse dokunmadan döndüğümüzde budur. “Bu 18 yaşındaki çocuklar hepsini kim bilenlerden nereden geliyor?”

-Héctor Polo: İzleyicilerimizin çoğu 25 ila 35 yaş arasındadır. Oldukça genç bir izleyici.

-Ve albümden sonra tur gelecek mi?

-İLE. B.:
Bu yaz önce birkaç yıl yaptığımız festivaller yapacağız ve yazdan sonra albümü zaten çıkarıyoruz ve ilkbaharda veya yazdan sonra ne zaman tur yapacağımızı bilmiyoruz.

-İşbirlikleri olacak mı?

-Pa:
Hayır, şimdilik. On iki işbirliği ile 20. yıldönümü olan bir albüm çizdik. Albüm çıktıktan sonra, oynamak istediğimiz arkadaşlarla yapabileceğimiz ekstra bir şarkı çıkarırsak, albüm no.

-Biraz melankolik bir dönemi yıprattık. Birçok grup geri döner, 'hatırla' modunda nostaljik festivallerin bir 'patlaması' vardır … nasıl görüyorsunuz?

-Pa:
Sanırım insanlar canlı oynayan grupları özlüyor, bu yüzden mantıklı. Canlı gittiğinde ne duyacaksın? Canlı müzik, değil mi? Zaten önceden kaydedilmiş ve benim için çekim yapan müzikleri dinlemek daha az mantıklı. Bunu hafife almıyorum, ancak canlıın lütfu, canlı şeyleri dinlemek, eğer değilse albüm var. Ve canlı, hissettiğiniz şey olmalı, ortaya çıkan şey. Her zaman şarkılar aynı canlı geliyor. Onları bir şekilde söylediğiniz günler ve onları diğerinden söylediğiniz diğer günler var.

-İLE. B.: Benim için 'hatırla' rulosu biraz yalan çünkü insanlar ACDC'yi veya Rolling Stones'u göreceklerinde son albümleri için gitmiyor. Peki bu nedir? Bir hatırlıyor musun? Melendi'yi kim görecek, çünkü Melendi şarkılarını 'hatırlamak' istediği için değil.

-Pa: Biraz daha önce söylediğin harflere benziyor. Ramones 40 yılını oynayarak ve aynı şarkı sözlerini tüm hayatları boyunca yaparak geçirdi ve 50 yaşındayken enstitüden şarkılar çalmaya gitti. Ama bu onun rulosu, Ramones'ti. Burada olan şey, İspanyolca şarkı söylememiz ve 20 yaşındayken yaptığımız mektuplar şimdi yaptığımızla aynı değil, ama boktan ve serin olan gruplar var. Tamamen saygın görünüyor. Müziğinizi olduğunuz anda nasıl savunacağınızı bilmelisiniz. Sevdiğimiz şarkıları yapmaya çalışıyoruz çünkü bizi sevmezsek, bu hiçbir anlam ifade etmiyor ya da albümü alıyor. Şarkılara aşık olmalıyız. Şimdi 20 şarkımızın olduğu bir kavga ediyoruz ve albümün hangisini koyacağınızı bilmiyoruz.

-Yaratıcı süreç karmaşık mı yoksa otomatik mi bıraktı?

-Pa:
Bir yıldır yeni albümle birlikteyiz.

-İLE. B.: Zaten 80 maqueted şarkı var, çılgın.

-HP: Bir fikir edinmek için, bir buçuk ay önce albüm zaten az ya da çok seçilmiş 12 şarkıya sahip olacaktı. Bunlardan üçü kaldı çünkü Álvaro bestelemeyi bırakmıyor.

-Pa: Ve bu süreci kesemeyiz çünkü son şarkının ne zaman çıkacağını asla bilemezsiniz. Şarkı yapıyor, onları bize geçiriyorlar ve seviyorlar.

-İLE. B.: Hobim şarkı yapmak. Beni rahatlatıyor, hoşuma gidiyor ve bestelemek için bir süre geçirmeyi dört gözle bekliyorum.

-Pa: Bizi yönlendiriyor çünkü sonunda ne koyacağımızı bilmiyoruz (gülüyor).

-Daha sonra kurtardığınız herhangi bir şarkıyı attınız mı?

-İLE. B.:
Ben çok dört gözle bekliyorum.

-Pa: Çok fazla klasörüm var … 'Zaman ve Uzay' ile albümü yapmak için dokunmadan bir yıldık ve evimde yüz ve en yüksek şarkı kaydettik. Maqueted, oyulmuş, davul, gitar, mektup, sesler, her şey. Albüm için on üç on üç seçildi. Yani, şarkı evimde bir daha hiç ziyaret etmediğimiz 90 klasör var. Süreçlere göre oluşturalım.

-İLE. B.: Benim için bir albüm hayati bir andır ve o anı yansıtmak zorundadır. Sonunda beş yıl önce bir şarkım dinliyorum ve beş yıl önce olduğunu biliyorum. Bana zaten yaşlı geliyor. Her ne kadar size koyabilirim ve sen de “aynı görünüyor” diyorsun, ben değil. Metodolojiyi nasıl değiştirdiğimi biliyorum.

-Pa: Aynı şey bana da oluyor. Önceki albümün şarkılarını dinliyorum ve şimdi anında görünmüyor. Örneğin, bu albüme koymak için 'eğlenceli' albümden hiçbirini almam. Ve 'eğlenceli' lanet şarkılar vardı.

-İLE. B.: Tema, repertuar bana kapandığında şarkıların havalı olduğu, ancak albümün biraz ciddi olduğu görülüyordu. Sonra daha fazla haydut yapmanız gerektiğini söyledim ve bu yüzden kaldı. Şimdi metinlerle ilk albümlerin ruhunu biraz kurtarıyoruz.

-Ve şimdi birçok sanatçı her yıl bir buçuk albüm attığına göre … böyle hayal edebiliyor musunuz?

-İLE. B.:
İşlevsel ihtiyacınızın küçük bir işlevidir. Neyse ki bir albümle iki yıl turda olabiliriz ve sonra bir yıl dinlenebiliriz, başka bir albüm çıkarırız … her üç yılda bir rekor kırıyoruz. Ancak hala tırmanması gereken diğer grupların bir yayma aracına ihtiyaçları olduğu için anlıyorum, çünkü şu anda Spotify, sadece yeni işler alıyor.

-Bu zaman boyunca endüstri nasıl değişti? Yirmi yıl önce bundan çok daha fazla albüm satıldı …

-İLE. B.:
Zaten satılmayan zamanımız vardı. Şimdi çok fazla müzik her zamankinden daha fazla tüketiliyor, ancak kayıtların kazandığı ve sonunda her şeyi etkiliyor, çünkü kayıtların parası varsa daha iyi video klipler yaptığınız veya daha iyi çalışmalarda kaydedildiğiniz ve daha fazla daha fazla araç geçirdiğiniz bir etkim vardı …. bu para kayboldu. Şimdi kayıt kayıtları çok fazla kesimle gidiyor, ancak neyse ki her zamankinden daha fazla canlı müzik var. Şimdi İspanya'da yılda 900 festival var ve eğer iyi yapıyorsanız oynuyor olabilirsiniz çünkü 50 veya 60 konser sessizce ve çok mutlu.

-Pa: Ve festivaller sadece bir şehre dokunmak için dışarı çıkma pahasına oynamanıza izin veriyor. Festival sizi sizin olmayan bir izleyicinin önüne koyuyor. Odaları kiralamak zorunda kalmadan önce.

-İLE. B.: Ve ayrıca Spotify, müziğinizin bilmesini sağlamak için bir albüm yapmanız gerekmediği iyi bir şey var. Sadece gelişmekte olan sanatçıları alabilme gerçeği çok yardımcı olur.

-Pa: Albümü evinizde bile kaydedebilir, Spotify'a yükleyebilir ve aniden belki de koyarsanız hayal edin. Stüdyoya gitme sürecini yapmadan önce, bir macun harcama, çalışmaya girmek için tasarruf etmek, bir model kaydetmek için. İlk modeli kaydetmek için paradan tasarruf etmek için konserler vermek zorunda kaldık çünkü çok pahalıya mal oldu. Şimdi Álvaro'nun evine veya benimkine kaydettik. Her zaman rahat ve zamanla çalışmak için bu şekilde aramaya çalıştık. Çalışmalarda sınırlı zamanınız ve yüksek maliyetiniz vardı.

Yorum

Bir Hata Bildir